recepten

Gadogado.
Maar dan echt op zijn Indisch! Wordt koud of bijna koud gegeten behalve de gadogado saus.Kan dus gemaakt worden van te voren.
Voor 4 personen:2 lontong hele korrel (toko) 20 minuten koken in grote pan water. Uit water nemen en even uitlekken. Met bolle kant van een lepel het teveel aan vocht eruit duwen. Ik vindt het handig om dat op een snijplank te doen.
2 ons boontjes en 2 ons bloemkool ( kleine roosjes) 15 minuten koken (al dente)
1 ons taugé blancheren.intussen 4 eieren hard koken.Eieren pellen en in kleine stukjes snijden.
Kroepoek bakken of kant en klare erbij eten.






3 aardappelen schillen en in rauwe blokjes snijden.Deze 20 minuten frituren tot ze lekker bruin en knapperig zijn(in de wok gaat prima). Uit laten lekken op keukenpapier. 

1 groot en 1 klein pakje gadogado saus (ratu culinair,gele band)klaar maken   zoals op de verpakking staat. Niet te dik maken. De saus moet lekker mengen    met de rijst. Lontong in dunne plakjes snijden en over het bord verdelen. groente en taugĂ© erover. Eikruimel en aardappelblokjes erover.Flinke schep saus erover en een hand kroepoek erover kruimelen. Makan Makan!
                   bron: Dennis, foto's Hubby
    

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen